«Bryllup» i Vietnam

Denne bloggen handler om vårt «bryllup» i Vietnam 18. mai. For oss var det egentlig en forlovelses fest, men ble arrangert som et ekte Vietnamesisk bryllup. Våre kollegaer i «Football for all in Vietnam» utfordret oss til å arrangere bryllupsfest for våre kolleagaer og venner i Vietnam, og vi tenkte – hvorfor ikke, kan være en flott opplevelse å ha med som minne fra Vietnam. Som sagt så gjort, for oss var det egentlig bare å stille opp, våre kollegaer med Chung og Phung i spissen stod for planleggingen og gjennomføring :-).

I allefall en fantastisk dag med 60 gjester, god stemning og full rulle. Astrid var eneste gjest fra Norge, men dere andre kommer til å bli invitert på ekte bryllup i Norge i augsust/september ;-). I tillegg til en flott fest overrasket Ian med å ha bestillt suiten på La Recidance (5 stjerners hotell i Hue) så avslutningen på kvelden ble også super. Han mente vi måtte benytte anledningen her i Vietnam for i Norge etter det ekte bryllupet blir det  IKKE suite :-).

Videre i bloggen er det mange bilder og vi har valgt å skrive kommentarer til hvert enkelt bilde i stedenfor å beskrive dagen bare i tekst.

NB!  Dobbelklikk på bildene så blir de større:

Før festen hadde Chung og Phung ordnet med et hotellrom til oss slik at vi kunne ordne oss der før festen + ta ett glass champagne. Som seg hør og bør må det sminking til før en slik stor begivenhet og det er jo bare morsomt når man betaler 60,- for sminking av to stykker 🙂 :

Her henger begge kveldens kjoler, Berit brukte begge kjolene i løpet av kvelden. Kjolene er skreddersydd for anledningen i Hoi An. Rita Bruvik var med på den prosessen, valg av mønster, farge +++ 🙂 :

Her er inngangspartiet på hotellet pyntet i anledning bryllupet. Hvis dere ser til venstre på bildet er det en stor plakat som annonserer bryllup for Ian Clayton og Berit Midtbø, til høyre på bildet er det et stort bilde av brudeparet. Dette er helt normalt i et Vietnamesisk bryllup:

Her står vi og venter på gjestene og det er da normalt at personalet på hotellet kler seg i Vietnamesisk folkedrakt (Ao dai) og står sammen med oss for å ta i mot gjestene:

Ganske stilig og veldig høytidlig måte å hilse gjestene velkommen på:

Dette bildet er fra inngangspartiet inne på hotellet der festen ble arrangert. Til venstre på bordet står en pyntet boks hvor gjestene la konvolutter med penger til brudeparet. Det er normalt å gi penger i bryllupsgave i Vietnam. I midten ligger det en bok hvor alle gjestene har skrevet navnet sitt i – flott minne for oss. De to «paraplyene» til høyre brukes i prosesjonen når brudeparet går opp til scenen. Vil foklare mer om det senere:

Noen av våre kollegaer før festen startet. Alle hadde små oppgaver underveis 😉 :

Astrid som eneste norske gjest skriver navnet sitt i gjesteboken:

Slik ser scenen ut før festen startet. Ett digert bilde av oss på veggen der det annonseres om bryllup + 5 etg bryllupskake (de nederste lagene er bare fake, men det ser veldig fint ut 😉 ), samt champagnetårn til høyre på bildet:

Før selve sermonien var det underholdning av ei gruppe Vietnamesiske folkedansere , også det er helt normalt i et Vietnamesisk bryllup:

Fra underholdningen:

Her går vi i prosesjon opp til scenen hvor selve sermonien skal foregå. Som dere ser kommer det noen bak oss som holder «paraplyer» over hodet på oss. Det skal symbolisere beskyttelse av oss og ekteskapet:

Prosesjonen der vi går foran og  «paraplyene» som symboliserer beskyttelse kommer rett bak oss:

Her er vi kommet opp på scenen – mannen til høyre er hotellets toastmaster, Phung står til venstre og oversetter fra Vietnamesisk til engelsk:

Ian gir ringen til Berit:

Berit gir ringen til Ian. Vår lille venn Nghe gikk rundt på scenen og ville gjerne være med på det som foregikk 🙂 :

Som seg hør og bør skal brudeparet (også i Vietnam) skjære i bryllupskaken sammen. Forskjellen fra norsk til vietnamesisk tradisjon er at kaken gjerne settes på et kakebord i Norge, i Vietnam er det ikke vanlig med stort kakebord slik vi er vant med. Her er det mer vanlig med et fruktbord som avslutning på middagen:

En annen vietnamesisk tradisjon er at brudeparet sammen skal fylle et champagnetårn – ganske morsom tradisjon egentlig:

Hadde vært flaut om vi rev over ende glassene, men det gikk heldigvis bra 🙂 :

…Og så skulle det skåles:

Etter at den formelle biten med ringoverrekkelse, brudgommens tale, kakedeling og champagnetårnet drysset det lassevis med confetti over oss 🙂 :

Confetti show 🙂 :

Her holder Anders Krystad tale for oss, Phung oversetter fra engelsk til vietnamesisk:

I alle vietnamesiske bryllup synges det karaoke og vårt var intet unntak, her synger kollegaet FFAV sangen:

Noen av våre flotte venner og kollegaer:

Eddy og Xi klar for fest:

Mel, Margaretha og Sharon koser seg:

Ian på scenen og synger:

Som vi har nevnt tidligere varer ikke fester og bryllup mer enn 2 – 3 timer her i Vietnam. Vår offesielle fest varte i 3 timer, etter det dro de fleste av oss til Octopussy (bar med dansemuligheter drevet av en venn av oss – Keith) hvor festen fortsatte med dansing og god stemning. Siden Ian hadde bestillt suite til oss for natten valgte vi å trekke oss tilbake i rimelig tid, selv Astrid «festet» ute på byen lengere enn oss :-).

Da vi kom på suiten ble vi møtt med champagne, frukt og sjokolade. Før vi la oss satt vi ute på terrassen og drakk champagne og var fornøyd med livet 🙂 :

Veldig romantisk 🙂 :

La Recidance sett fra bassenget. Suiten midt i bildet 2.etg (altså ikke øverst). Hele halvsirkelen med terrasse tilhørte suiten. Som Ian sa – dette kommer vi mest sannsynlig aldri til å oppleve igjen – fantastisk opplevelse som vi aldri kommer til å glemme:

Berit må sladre litt på Ian fra bryllupsnatten (tjihi..). Han våknet ut på natten og måtte på do og siden vi var på en ny plass og det var bekkmørkt i rommet presterte han å gå feil vei og havnet ute i korridoren (SPLITTER NAKEN) og døren slo igjen etter han. Der stod han utestengt, spliter naken,tissatrengt og klarte ikke å få liv i Berit som sov sin søteste søvn.

I sin nød og fortvilelse over «kona» som ikke våknet dundret han på døren og ringte på som en gal, men ingen reaksjon. Etter å ha stått der i minst 5 minutter tissatrengt og naken fikk han endelig liv i henne og kom seg inn på trygg grunn og riktig do. I følge han var det bare snakk om sekunder før han bare hadde vært nødt å gå ned i resepsjonen splitter naken å be om hjelp.

Ei artig historie fra bryllupsnatten, men flere detaljer deler vi ikke med dere :-).

Alle bildene under er tatt som bryllupsbilder før selve bryllupet – også det vanlig i Vietnam. Det ble en varm opplevelse i steike sol og 35 grader med dress og kjole :-). Men vi er veldig fornøyd med resultatet og takker Mr Cu for en fantastisk jobb som fotograf. Dette gjorde han gratis for oss som en bryllupsgave. Mr Cu er en kjent fotograf i Vietnam, men dette var første gang han tok bryllupsbilder.

Ana Mandara i Hue:

På markedet:

Artige og spesielle bilder fra markedet:

På vei til rismarkene:

Ved et lite tempel som brukes til å ofre for vannbøflene:

Store rismarker i bakgrunnen og vi er omgitt av bambustrær:

Ana Mandara med utsikt over havet:

Ana Mandara med stranden i bakgrunnen:

På stranden med ekte vietnamesiske fiskebåter i bakgrunnen :

Her sitter vi henslengt på en av de vietnamesiske fiskebåtene:

Nydelig bilde tatt på rismarka:

Thanh Thoan bridge:

Thanh Thoan bridge:

Thanh Thoan bridge:

Thanh Thoan bridge:

På rismarka igjen:

Vanskelig å gå med høyhælte sko i rismarka 🙂 :

Thanh Thoan bridge:

Rismark så langt øyet kan se:

Det var alt for denne gang. Vi kommer med en ny blogg i løpet av kort tid for vi har enda ikke lagt ut bilder og fortalt om turen til Sapa og Halong Bay.

Klem fra Vietnam….og nå er det bare 4 uker til vi setter kursen hjem til Norge og Tromsø 🙂

Reklamer

3 Svar til “«Bryllup» i Vietnam

 1. Gratulere så mye med forlovelsen 🙂 og for en flott fest dåkker fikk. Det ble jo reine bryllupsfesten, som endte altfor tidlig… 😉 hehe æ kan tenke mæ Ian ble litt bekymra da han stod naken og pissatrengt ute i korridoren…. 😀 Kan tenke mæ det va mange som hadde fått noe å prate om, hvis han måtte spasere naken til resepsjonen…. hahaha

  Ka skjedde m Astrid etter at dåkker gikk til hotellrommet? 🙂

  Her oppe har det snedd i 2 daga, så æ e skikkelig værsjuk…. no har æ løst på sol og varme… Mia spilte treningskamp, og mens det pågikk hagla det…. Så da skjønne du kossen vær vi har for tida…
  Imorra (30.mai) e æ tatt ut i streik…hvis den vedvare. Om det blir langvarig, veit ingen…. Blir spent å høre imorra tidlig va som har skjedd i løpet av natta….

  Klem…….

  • Selv om vet jeg ikkje om dåkker men jeg er Vietnamesisk og studere i Stavanger nå 🙂 .
   Jeg ønsker at dere koser dere masse i landet mitt og lykke te med prosjketet .
   Kim

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s