Guttene ankommet Vietnam – hipp hurra

Da er vi fått besøk av alle guttene, Marius, Runar og Joshua, Iselin skulle egentlig også vært her, men valgte å bli hjemme av naturlige årsaker. Men Iselin – vi lover å holde deg informert om hva vi styrer med + at vi skal sende med Marius «småklær» fra Vietnam ;-))

For Berit og Ian har det vært som å vente på julaften og 17. mai på en gang, dere aner ikke hvor mye vi har gledet oss, ja, det var neste så det kom en gledeståre da vi alle var samlet.

Runar ankom Hue for to uker siden etter 4 måneder med idrettsstudier på Bali og skal som tidligere nevnt bo i Vietnam sammen med oss og jobbe i prosjektet fram til sommeren. Marius og Joshua møtte vi i Saigon for noen dager siden, vi var der i to dager før vi reiste til Mui Ne, som er en turistplass 20 mil utenfor Saigon. Vi bor på et fint beach resort rett på stranden så her blir vi å storkose oss de neste to ukene.

Litt om den siste tiden før ferien:

Det har vært et rimelig høyt stressnivå de siste ukene før ferien, Ian har hatt mye arbeid i forbindelse med feiringen av 40 års diplomatisk samarbeid mellom Norge og Vietnam. Norge er et av landene som har lengst fartstid i forhold til samarbeid og bistand til Vietnam, faktisk startet Norge med hjelpearbeid før Vietnam krigen var slutt.

PS: Dobbelklikk på bildene så blir de større:

Anders Krystad holder tale for gjestene under 40-års feiringen, der vi blant annet hadde besøk fra den norske ambassaden i Hanoi. Anders er direktør for «football for all in Vietnam» og inetrnasjonal koordinator i Norges fotballforbund. Han bor ca halve året i Vietnam og halve året i Norge:

Årets Norway cup lag stod for underholdningen, den samme underholdningen de framførte i Norge, både i Kragerø og Oslo under Norway cup:

Berit har også vært veldig opptatt de siste ukene/månedene med å planlegge et utdannings opplegg for Peer leaders, dvs utdanne jenter som har vært i Norway cup via prosjektet til å bli gode rollemodeller og unge idrettsledere. Dette er et pioneer prosjekt for «FFAV» og et nytt utdanningsprogram Berit har fått ansvaret for. Første helgen av kursforløpet gikk samtidig som 40 års feiringen for diplomatisk samarbeid mellom Vietnam og Norge, av den grunn kunne årets Norway cup lag stå for underholdningen da de alle  likevel var samlet på samme plass.

Forøvrig gikk kurset fint selv om det kan være en utfordring å kjøre kurs på engelsk, man er 100% avhengig av at tolken klarer å formidle nøyaktig det samme som jeg mener å si, men tror det gikk fint, deltagerne nikket og sa ja og nei på de rette plassene ;-))))).

Ian har fått utdelt to store oppgaver som han skal ha fokus på det neste halve året, det ene er å «får orden» på den interne kommunikasjonen på kontoret og det andre er å utarbeide et utviklingsprogram for våre klubbutviklere, de er mellomleddet mellom «football for all in Vietnam» og klubbene. I norsk målestokk kan vi sammenligne dem med kretsens spillerutviklere og klubbutviklere.

Helgen for to uker siden var vi på to fotballturneringer, den ene på landsbygda i Quan Diem og den andre i Hue, det var ei fotballturnering for barn med forskjellige handikapp og for barn med lærevansker. Artige opplevelser begge to. For Runar var det et sjokk å stå opp klokken fem på en søndag morgen for å dra på fotballturnering, men samtidig flott å se hvordan byen og landsbygda våkner opp tidlig på morgenen. Vietnamesere er kjent for å starte dagen veldig tidlig og gjerne med ei treningsøkt i parken eller lignende.

På landsbygda er ikke fotballbanene og målene like gode som i byen, men barna klager ikke selv om de må spille på grusbaner (eller gjørmebaner som i dette tilfellet) og med mål laget av bambustrær. Gleden er like stor der som for barna i Norge som spiller på innendørs kunstgressbaner, med fotballsko av nyeste merke og ellers utstyr i tipp topp stand:

Skikkelig gjørmebane for disse jentene, men de spilte likevel med et smil rundt munnen:

Her er Runar, Ian og en av de døvstumme guttene vi er blitt «bestevenn» med, de sitter på tribunen på Van The My og ser på fotballturneringen for de handikappede barna. Van The My har kunstgressbane, tribune og klubbhus som «Football for all in Vietnam» er medeier i. Runar kommer til å utføre en del av hans jobb på dette anlegget, men vil også bli sendt ut til klubber i nærområdet:

Ian, Anders og «vennen vår» inne på Van The My:

Etter fotballturneringen på Van The My måtte Berit, Ian og Chung dele ut fotballer til over 300 barn. Alltid etter fotballturnering og fotballskoler er det offisielle avslutnings taler og forskjellige sermonier:

Viktig med køkultur 😉 :

Nå er vi på dag 3 i Mui Ne og storkoser oss med sol, bading og god mat, men planen er at vi skriver en ferieblogg når vi kommer hjem til Hue igjen så da gjenstår det bare å ønske alle sammen ei god helg ;-).

Stor klem fra Ian, Berit, Marius, Runar og Joshua

Reklamer

2 Svar til “Guttene ankommet Vietnam – hipp hurra

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s