Vietnam og byen Hue

Chao Chao (som de sier i Vietnam)

Målet med dagens blogg er å vise dere hvor i Asia og Vietnam vi bor, samt litt informasjon om byen Hue. I tillegg har vi vist Bali på kartet – der Runar skal studere fram til jul fra 8. august.

Han kommer til oss i Hue etter endt eksamen i desember, han skal reise med fly, tog og buss. Først fly til Bangkok, deretter skal han ta tog og buss gjennom Kambodsja og store deler av Vietnam før han ankommer Hue før jul. Litt av ei reise han har planlagt, men han tenker det som en flott opplevelse og en mulighet til å få se litt mer av Asia en bare fra luften. Marius, Iselin og Joshua kommer også på besøk i jula, men de har valgt en enklere reise – fly (naturlig nok – fra Norge ;-)).

Her er ett bilde av Asia, Vietnam grenser mot Kambodsja, Kina og Laos, med Thailand ikke så langt unna:

Her er ett bilde av Vietnam, Hue ligger ganske midt i landet (se pila). Vietnam er som Norge et langt og smalt land, Hanoi ligger langt nord og Saigon langt sør i landet (det er et dårlig bilde, men man klarer såvidt å se hvor de ligger). Hanoi er hovedstaden i Vietnam.

 

Dette bildet er langs elvebredden i Hue, elven heter Perfume river. Båtene på bildet er typiske sighseeing båter.

 

Vietnameserne frakter alt mulig på elven og denne type båt er helt normal til det formålet.

 

En av tre bruer over perfume river, rimelig kaotiske tilstander kan man si – og slett ikke uvanlig i rushtiden om ettermiddagen og morgen.

Hue var hovedstaden i Vietnam fram til 1940 tallet, da bestemte den franske kolonimakten at hovedstaden skulle være Hanoi, som den er den dag i dag.

Hue ble fra gammelt av kaldt for kongebyen da kongen hadde sitt palass her fram til 1945.

Byen er delt i to av elven Perfume river, med den moderne delen der vi bor og Citadellet med kongepalasset ++ på den andre siden.

Under Vietnamkrigen ble store deler av Citadellet bombet sønder og sammen, men de har langt på vei klart å bygge det opp igjen slik det var før i tiden.

Ellers har byen som sagt en moderne del med kjøpesentere og flotte motebutikker, samt vestlige reatauranter og hoteller. For oss er det fint å ha muligheten til å oppleve det moderne og samtidig få oppleve den Vietnamesiske kulturen på nærthold.

Neste blogg kommer ganske snart.

Vi samtidig minne om at vi har lagt inn en videosnutt fra trafikken i Hanoi under blogginnlegg » Rundlurt i Hanoi»

 

Tam biet


Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s