Her bor vi – huset og hagen

Her bor vi – huset og hagen

Da har vi bodd og jobbet her i Hue i fem dager og går nå mot vår første helg (fredag i dag) med to dager fri.Vi er blitt tatt i mot på en fantastisk måte av våre nye arbeidskollegaer og  nye naboer, det virker som de ikke vet hva godt de kan gjøre for oss, hjelper oss med alt mulig fra å handle til å vise oss rundt.

Første kvelden ble vi invitert på middag hos naboen (forøvrig sjefen på kontoret) og ble introdusert for ekte vietnamesisk mat, retten vi spiste heter Hot Pot og er en tradisjonell vietnamesisk rett som de gjerne lager når de har gjester. Det nærmeste vi kommer den retten er Foundu, der man steker maten etterhvert som man spiser, samt bruker god tid rundt spisebordet.

Vi hadde i utgangspunktet tenkt at dagens blogg skulle handle om huset vårt – bilder med tekst, men kommer ikke utenom å komme med et eksempel på deres gjestfrihet. Mens vi satt her og skrev på bloggen kom nettopp de andre naboene (de som eier huset) inn med bursdagskake og frukt til oss. Yngste datra i huset hadde 11 års dag og i den forbindelse kom de med kake til oss også, og det var ikke en hvilken som helst kake, det var ei bløtkake med MASSE krem. De som kjenner Berit vet at det var midt i blinken for henne som er så glad i krem, ja vi har faktisk aldri sett ei kake med så mye krem før.

Glupske Berit kastet seg over kaken med stor appetitt og puttet i iveren et av stearinlysene som stod på kaka i munnen og tygde for livet, stor var overraskelsen da hun etterhvert forstod hva hun hadde gjort. Hun trodde sterarinlyset var noe marsipanpynt – men den gang ei. Ian syntes selvfølgelsig dette var veldig artig og angret at han ikke hadde fotoapperatet framme – han mente det (uttrykket til Berit) kunne blitt årets bilde  – jaja.

Før vi går over til bilder av huset må vi fortelle at vi begge har vi spilt vår første landskamp i dag, vi var aldri god nok for Norge og England, men gikk rett inn på laget til Laos ;-)). Forklaring følger: – Vietnam skal sende et jentelag (j 15) til Norway cup og spilte treningskamp mot et lag fra Laos og de manglet spillere, så der av vår internasjonale debut ;-).

Det var kjempe artig og gøy å spille fotball igjen og mer kommer det til å bli i løpet av året her. Etter kampen ble vi invitert sammen med ledere og begge lagene på middag, dette var i regi av «football for all in Vietnam». Berit skal forøvrig følge Norway cup laget på treningsfeltet fram mot avreise til Norge både som treningspartner på banen og som støtte/samtalepartner til trenerne.

Her kommer bilder av huset og hagen (hagen er ett flisebelagt område utenfor huset):

Dette bildet er tatt fra hagen og viser huset vårt fra utsiden.

Disse to bildene er tatt fra hagen og viser huset vårt fra utsiden:

De neste tre bildene viser huset sett fra veien, det er gjerde og port foran. Det er tre husenheter innenfor gjerdet. Der dere ser en blå parasoll i 3. etg er vår del – alle tre etasjene:

Denne enheten er vår og viser alle tre atasjene:

De neste to bildene viser stua fra forskjellig vinkel:

Utsikt fra stua ut til hagen, treet i midten er et mangotre – derfra har vi allerede høstet mange mangoer:

Dette er kjøkkenet med spiseplass, trappa til venstre går opp til 2. etg:

Trappa opp til 2. etg, kjøkkenet til høyre i bildet:

Vi har et kjempe stort soverom med god skap- og hengekapasitet. Bildene på veggen skal skiftes ut med egne bilder etterhvert 😉 :

De neste to bildene viser terrassen vår i 3. etg 😉 :

Legg merke til tomatplanten i midten av bildet, har allerede spist flere tomater fra den planten:

Dette bildet viser mangotreet i hagen sett fra terrassen i 3. etg, leiligheten til høyre i bildet tilhører eieren:

Mangotreet i hagen sett nedenfra og opp:

Mangofrukt på nært hold:

Håper dere via denne bildeseansen har fått et lite innblikk i hvordan vi bor. Vi må innrømme at vi bor bedre enn vi kunne drømme om da vi reiste fra Norge, huset ligger også sentralt til i forhold til kontoret, treningsfeltet  (Art center) og ellers restauranter, kafeer og butikker.

Fordelt på de tre etasjene har vi 4 soverom, 3 bad (små), kjøkken og stue, samt verandra i alle etasjene + terrasse i 3. etg. Vi kan også bruke hagen om vi vil, der plasserer vi sykkel og moped selv om vi har egen port og inngang, men det er tryggere slik – sier dem ;-). Ellers er det ventilasjonsanlegg på alle soverommene, i stua bruker vi vifter. Som dere sikkert skjønner er vi ikke i nærheten av å bruke hele huset så dere er hjertlig velkommen på besøk 😉 .

Har møtt på noen kakkerlakker og gekkoer både ute og inne, men det må vi vel bare venne oss til ;-))

Tror vi sier det er nok for denne gangen og ønsker dere alle en god helg der hjemme.

Klem fra Ian og Berit

Reklamer

7 Svar til “Her bor vi – huset og hagen

 1. Ser jo kjempefint ut der dokk bor. Hadde sett for meg Berit i et blekkskur (jadajada litt mobbing må tell)
  Hadde det superbra på østlandet ilag med Marte. Vi va faktisk på overnattingsbesøk hos Kari på hytta. Veldig trivelig og kjempekoselig hytte. Har tenkt mange ganger at eg sku besøke ho der, og endelig passa det.
  Heime i Eidkjosen no.
  Artig å lese bloggen:-)

  • Hei..

   Så bra at du endelig fikk besøkt Kari Kari. Og så er det kjempe fint at du skriver til oss på bloggen, setter stor pris på det.
   Du husker sikkert selv fra Australia-turen hvor glad vi ble hver gang vi hørte nytt fra Norge 😉

 2. Hei
  Kjempeflott hus dere har fått.
  Jeg gleder meg allerede til jeg skal til dere på besøk.
  Geir kommer hjem den 18 juli og da får gjengen møtes å begynne planleggingen av turen til østen.
  Kenneth og jeg har vært ombord i Orion i 5 dager og han storkoste seg med fisking hver gang vi lastet og losset.
  Til helga skal vi dra på vogna og håper på godt vær selv om det er meldt regn.

  Kos dere videre.

  Klem fra Trine

 3. Hei Berit & Ian…
  Jøss for et hus.. 🙂 No ble alle mine illusjoner om stråhytte o.l. borte på et blunk… 😉 Men det va no godt å se at dåkker bor standsmessig…

  Så Berit har allerede fått bløtkake… Det va no imponerende… 😀 Kan tenke mæ at du heiv dæ over dn… 🙂 mens Ian stakkar, måtte se på 🙂 Håpe dåkker finn non som kan lage sveler til han…hehehe

  Så dåkker har fått prøvespilt for «landslaget»…synd d ikkje va non agenta dr nede… Si ifra neste gang, så kan vi prøve å få sendt ned non… 😉

  Æ sitt no å vente på fotballkamp: Fredrikstad vs TIL, og håpe på 3 poeng til TIL 🙂
  Igår va det siste kamp i 1.div kvinner før ferien, og Fløya spilte mot VIL – hjemme… Jentene storspilte, så no e laget på 2.plass, og det like vi veldig godt 🙂 Men d har dåkker kanskje lest på nettet.. 🙂

  Kos dåkker 🙂
  Klem….

 4. Hei Berit og Ian!
  Det dere skriver om Berit og kremkaka kan jeg bare se for meg… Det gjelder å ikke gape over for mye, Berit… 😉 Flott hus dere bor i. Det høres ikke ille ut med mangotre i hagen. Kos dere! Hilsen Maria

  • Hei Runar..
   Vi gleder oss også til at du skal komme og bo med oss her i Vietnam, du kommer til å gli rett inn i miljøet på kontoret og i prosjektet.
   En av guttene som jobber her har spilt profesjonell fotball på øverste nivå og er en kjempe grei og hyggelig kar. Han var også med på
   treningskampen mellom Vietnam og Laos i går.

   Her hjemme tenker jeg du får de to rommene i 3. etg, der er det også ett bad + utgang til terrassen ;-)).

   Ha en fin dag.

   Klem fra Mamma

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s