Flyreisen og dagene i Bangkok

Da er vi godt i gang med vårt eventyr år, først flyreisen på første klasse (buisnessclass), så noen dager her i Bangkok før vi i morgen fortsetter reisen til Hanoi der vi også skal være noen dager før vi ankommer vår nye hjemby for ett år Hue Vietnam.

Flyturen var en opplevelse i seg selv (i positiv forstand), startet i Berlin med at vi på buisnessclass fikk servert champagne før avgang, altså samtidig som middelklassen (tjihi..) «bakset» seg på plass bak i flyet – forøvrig trangt og stapp fullt der ;-).

Det var ikke snakk om å bruke plastglass nei, her ble alt servert i ordentlige glass og middagen på ordentlig servise med ett sett bestikk til hver rett. Middagen bestod i en fem-retters (forrett 1- laks og ett eller annet, forett 2 – marinert kylling, hovedrett – biff og stekt potet ++, etter middagsrett – ost og kjeks, dessert – sjokolademousekake, kaffeavec – konjakk og kaffe). Vi var 12 passasjerer på buisnessclass og hadde to flyvertinner som servet oss til en hver tid, utrolig opplevelse, absolutt verdt å anbefale ;-)).

Den aller største fordelen var likevel de gode setene og den gode plassen mellom setene. Setene kunne legges nesten helt bak og fotskamlene tas helt ut – selv da kom vi ikke borti stolen foran (selv om den var i liggestilling).

Da vi landet i Bangkok fikk vi gå først ut av flyet der det stod en egen flyplassvert og ventet på oss, hun fulgte oss hele veien gjennom passkontrollen (egen plass for buisnessclass reisende), hentet baggasjen uten å stå i kø, før hun deretter fulgte oss ut til en ventende limosin som kjørte oss direkte til hotellet. Sjåføren var sååå fortvilet for vi måtte vente ett halv minutt på bilen – snakk om service – gjennom hele reisen.

Bangkok: Første dagen var vi ganske trøtte og slitene (spes Berit) til tross for den komfertable reisen, det er vel ingen tvil om at tidsforskjellen (5 timer), varmen og fuktigheten også spilte inn på formen den dagen. Likevel fikk vi sett oss litt rundt, spaserte i byen og snuset til oss alt av lukter (både gode og ekle) og lyder (trafikk, tuting og skrål hele tiden), samt masse synsinntrykk av forskjellig slag. Vi fikk til og med tid til å rusle rundt i en park her midt i byen, men kunne ikke bli der så lenge for vi hadde rett og slett glemt å smøre oss med solkrem.

Egentlig ganske fantastisk å se hvordan rik og fattig lever side om side, digre luksushotell vegg i vegg med (i våre øyne) falleferdige hus. Berit var her for 4 år siden og ser stor forskjell, mange flere moderne kjøpesenter og butikker, inntog av flere kjente kjeder som Starbucks, Burger king, Mc Donalds, osv.

I dag startet ikke dagen vår før halv 12, vi fikk sjokk, eller det vil si Ian fikk sjokk da han oppdaget at klokken var blitt så mye og hele formiddagen var gått fra oss – tenker det er et resultat av tidsforskjellen, men nå er vi heldigvis på rett kjør igjen.

Etter frokost eller mener formiddagsmat tok vi skytrain ned til elva (Chaopraya) der vi leide oss en longtail båt (for to) som tok oss med på sightseeing langs elva, utrolig å se hvor elendig mange bor langs elva, rett og slett bare blekkskur som knapt nok henger sammen. Kontrasten ble enorm da vi bare noen minutter etter fikk øye på palasset og flere templer forgyldt i gull og med store tårn og masse pynt – o det hele tatt ikke spart på noe der i gården nei.

 

Etter elveturen traff vi tilfeldigvis på en kar som het Fat (og han var faktisk det) som kom til å bli vår guide og gode venn de neste timene, han kjørte oss rundt på Tuktuken sin slik at vi fikk med oss de viktigste severdighetene i gamlebyen, alt fra templer til gamle bygninger. Vi var til og med innom en skredder, men det var bare for at Fat skulle få en gratisbong på drivstoff, han hadde avtale med eieren om at han ville få gratisbong hver gang han klarte å få kunder inn der uansett om de handlet eller ikke – og vi handlet ikke, MEN Fat var fornøyd.

 

Resten av ettermiddagen/kvelden brukte vi på det største kjøpesenteret vi noen gang har sett, eller det vil si Ian har opplev noe lignende utenfor London, men Berit fra lille Tromsø hadde aldri sett noe nærheten en gang.

Utenfor senteret på vei hjem fikk vi også med oss Thaiboksing, det var noe de kalte Thaiboksing night som foregikk der. Vi skulle gjerne sett mer enn noen få runder for det var kjempe artig og litt av en opplevelse, men etter mye væskeinntak kalte toalettet og da var jo valget enkelt enten vi ville det eller ikke;-)).

Etter to flotte dager i Bangkok var tiden inne for en herlig fotmassage på hotellrommet, en time for 60 kroner, slett ikke dårlig. Det var bare Berit som tok massage Ian feiget ut 😉

I morgen går turen videre til Hanoi. Vi oppdatere derfra om ett par dager.

Reklamer

Ett svar til “Flyreisen og dagene i Bangkok

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s